factuurlogo

Waarom het supercool is om linkshandig te zijn!

Waarom het supercool is om linkshandig te zijn!

Waarom het supercool is om linkshandig te zijn!

Waarom het supercool is om linkshandig te zijn!

Vandaag, 13 augustus, is het linkshandigen dag en als je deze blog gelezen hebt, weet je pas echt hoe awesome het is om linkshandig te zijn.

Omdat ik zelf ook een lefty ben, heb ik wat leuke tips en weetjes voor je verzameld.

Hoe ik het altijd heb ervaren

Vroeger was het absoluut niet leuk kan ik je vertellen, wij linkshandigen kregen een andere kleur werkboek, oranje terwijl de rest paars kreeg en wij kregen een groene vulpen en de rest van de klas een blauwe.

Er waren 2 linkshandigen in mijn klas op de basisschool en in een periode dat je echt niet anders wilt zijn dan de rest werd dit door middel van de andere kleuren uitvoerig in the picture gezet.

Was het zo’n probleem geweest om gewoon linkshandig of rechtshandig op het boek te zetten en de kleur hetzelfde te houden denk ik nu achteraf?

Oh en de struggle als ik iets moet schrijven en met mijn hand alle inkt doorveeg, vooral als het dan om een belangrijk document gaat…

Gelukkig mochten wij verder wel “gewoon” linkshandig zijn. Mijn ouders (nu 70 jaar) mochten dit niet en werden verplicht om met rechts te schrijven. Ons gezin, mijn ouders en 2 zussen, bestaat ook uit maar liefst 4 linkshandigen en alleen mijn oudste zus is rechtshandig. Dit is vooral heel bijzonder omdat slechts 10-15% van ALLE mensen linkshandig is.

Leuke feitjes over linkshandigen:

-Super creatief (heb ik nou helemaal geen last van haha)

-Goede multitaskers

-Oplossingsgericht

-Goed in sport

Beroemde linkshandigen zijn onder andere:

Oprah Winfrey, Barack Obama, Leonardo DaVinci, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Bill Gates, Julius Ceasar en Johan Cruijf

En muzikanten:

Beethoven, Judy Garland, Koen Wauters (omg wat was ik Clouseau fan vroeger en stiekem nog steeds), Kurt Cobain, Phil Collins, Lady Gaga, Ringo Starr, Paul McCartney, Pink, George Michael en last but not least Jimi Hendrix.

Wat een rijtje he!?

Dan heb ik nu nog een gouden tip voor alle linkshandigen:

Toen ik 10 jaar geleden in San Francisco was, liep ik op pier 39 gezellig tussen alle zeehondjes (echt te schattig) en zag ineens een klein winkeltje genaamd leftys. Toen ik binnenliep zag ik dat werkelijk alles in deze winkel gemaakt is voor linkshandigen, tot dat moment had ik me nog niet gerealiseerd hoeveel wij ons eigenlijk aan passen, bijvoorbeeld dunschillers, mokken (print zit altijd aan de verkeerde kant) en (bedrukte) ovenhandschoenen zijn altijd voor een rechterhand gemaakt. Daar had je nog niet over nagedacht he? Nou ik dus ook niet tot dat moment.

Nu heb ik verschillende dingetjes ontdekt voor linkshandigen die gewoon te bestellen zijn!!

 

Deze dunschiller is speciaal voor ons! Ik heb altijd een “normale” gehad en in tegengestelde richting gewerkt, dat is nu gelukkig voorbij!

Er zijn dus ook gewoon kleurpotloden te krijgen!! Dat was er echt nog niet toen ik klein was, wat enorm fijn dat er nu zo op wordt ingespeeld!

Ik heb mezelf aangeleerd om met rechts te knippen, voor mij geen probleem knippen. Als dit echter wel lastig is zijn er speciale scharen verkrijgbaar, en deze zijn wel heel vrolijk!

En je denkt er eigenlijk niet over na maar deze slijper is toch ook super handig!

 

Nou mijn bestelling met links”handige” artikelen is in ieder geval al onderweg!

Wil je nou niets missen van onze laatste nieuwtjes of als eerste nieuwe collectie en exclusieve aanbiedingen krijgen? Schrijf je dan nu in voor Suzies mail

reacties op “Waarom het supercool is om linkshandig te zijn!

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN